SODELUJOČI GLASBENIKI

Mezzosopranistka Nuška Drašček je z odliko končala magistrski študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Matjažu Robavsu (2016). V letu 2017 so ji na Univerzi v Ljubljani podelili tudi Priznanje umetniških del.

Leta 2012 je na koncertni turneji z Ano Netrebko, Orkestrom Slovenske filharmonije in Slovenskim komornim zborom pela vlogo »Laure« v operi Jolanta P. I. Čajkovskega. Njen repertoar obsega koncertna dela in izvedbe: Mahlerjeve Pesmi o Zemlji, Mahlerjeva 2. simfonija, Golgota F. Martina, Novembrske pesmi L. Lebiča, Požgana trava L. Lebiča, Stabat mater G. B. Pergolesija, Gianni Schichi G. Puccinija (vloga La Ciesce). Junija 2017 je imela samostojni koncert na prostem z orkestrom Slovenske filharmonije v okviru Ljubljanskega festivala; koncert z naslovom »Od opere do muzikala« je dirigiral Simon Dvoršak. Sezono 2017/2018 je začela z avtorskim projektom »Španske zgodbe« – skupaj z marimbistom Vidom Ušeničnikom sta pripravila polscensko predstavo oz. koncert v niz povezanih španskih zarzuel. V jeseni 2019 je skupaj s pianistom Nejcem Lavrenčičem koncertirala s programom »Žalovanja«, ki je obsegal dela R. Schuberta, R. Schumanna in G. Mahlerja (Kindertotenlieder). S simfoničnim orkestrom RTV Slovenija je nastopila kot solistka pri izvedbi Wesendonck Lieder R. Wagnerja. S Komornim orkestrom Slovenske filharmonije je leta 2022 izvedla Rückert-Lieder (G. Mahler).

Njen operni repertoar obsega številne vloge: Jevgenij Onjegin P. I. Čajkovskega (»Olga«), Verdijev Rigoletto (»Magdalena«), Verdijev Otello (»Emilia«), Offenbachov Orfej v peklu (»Javno mnenje«), Mozartova Figarova svatba (»Kerubin«), Carmen G. Bizeta (naslovna vloga »Carmen«), Glassova La Belle et la Bête (vloga »Lepotica«) in Rossinijeva Cenerentola (naslovna vloga »Angelina«, s katero je poleg premiere v Ljubljani otvorila tudi sezono 2018/2019 v nemškem Teatru Koblenz). Decembra 2018 je postala solistka ljubljanske operne hiše; v marcu 2019 je pela eno od glavnih vlog v novi slovenski operi Koda L (Milko Lazar), sezono pa je zaključila kot »Isabella« v Rossinijevi operi Italijanka v Alžiru v produkciji Zomeropere Alden Biesen v Belgiji. V januarju 2020 je pela naslovno vlogo »Ivana« v operi P. I. Čajkovskega Devica Orleanska in požela navdušujoče kritike, marca pa je gostovala v Pragi kot »Angelina« v Rossinijevi Cenerentoli. Prav tako je poustvarila vloge »Federice« (G. Verdi, Luisa Miller), »Lole« (P. Mascagni, Cavalleria Rusticana) in »Uršule« (P. Šivic, Samorog), na 69. Festivalu Ljubljana pa vlogo »Zore« v novo nastali komorni operi Pavla Mihelčiča Zora in čriček. V letih 2021 – 2023 je na odru ljubljanske operne hiše poustvarila vloge: »Iocasta« (I. Stravinsky, Oedipus Rex), »Romeo« (V. Belini, I Capuleti e i Montecchi), »Sièbel« (Ch. Gounod, Faust), »Ravenna« (R. Golob, The Sound), »Der Komponist« (R. Strauss, Ariadne auf Naxos) in »Isabella« (G. Rossini, L’Italiana in Algeri). Kot solistka je sodelovala pri ljubljanski baletni produkciji »Ljubezen«, kjer so izvajali Das Lied von der Erde (G. Mahler).

Nuška Drašček ima prav tako aktivno kariero tudi kot pevka zabavne glasbe. Med drugim je sodelovala tudi že v več muzikal produkcijah,; v odrskih postavitvah muzikalov Moje pesmi, moje sanje (2008), Do nazga (2010), v dveh vlogah v muzikalu Vesna (2017) in pa nazadnje v vlogi »mati Kura« v muzikalu Kure. Na številnih koncertih po Sloveniji izvaja različne programe, v zadnjem času največkrat »Posvečeno Piaf« (šansoni slovite pevke), »Sprehod po West Endu« (muzikal) in »Popotovanje po Sloveniji« (slovenske ljudske). Leta 2017 je s skladbo Tak dan zmagala na festivalu Slovenska popevka. V marcu 2018 (na gregorjevo) je izšel njen drugi studijski album, posvečen Edith Piaf, z naslovom »Re-Belle«; izbrane skladbe, ki so zaživele v novih aranžmajih, povezuje poezija Jacquesa Preverta, ki jo interpretira Boris Cavazza. Album je izšel pri ZKP RTV Slovenija.

Harfistka Lara Hrastnik (1996) je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Celje, kjer sta jo med drugimi poučevala Erika Frantar in Dalibor Bernatović. Leta 2018 je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani zaključila diplomski študij harfe v razredu profesorice Mojce Zlobko Vajgl, pri kateri je leta 2021 tudi zaključila magistrski študij. Še pred tem, je leta 2020 na avstrijski Univerzi Mozarteum v Salzburgu zaključila magistrski študij pri profesorju Stephenu Fitzpatricku. Lara je januarja 2017 s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo izvedla Händlov Koncert za harfo v B-duru op. 4/6,  za kar je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Aprila 2019 je z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedla Glierov Koncert za harfo v Es-duru. Januarja 2022 je izvedla Koncert za harfo in komorni orkester slovenskega skladatelja Lucijana Marije Škerjanca s Simfoničnim orkestrom SNG Opera in balet Maribor. Lara Hrastnik redno izvaja solo recitale in koncerte v različnih komornih zasedbah na festivalih, kot sta Festival Ljubljana in Festival Lent. Sodeluje tudi v sklopu drugih glasbenih ciklov po Sloveniji in tujini. Redno sodeluje s slovenskimi orkestri, kot so Simfonični orkester SNG Opera in balet Ljubljana, Simfonični orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija in Orkester Slovenske vojske. Leta 2022 se je pričelo njeno sodelovenje z Radijskim simfoničnim orkestrom na Dunaju (ORF-RSO). Z njimi je doslej nastopala v dunajskem Musikvereinu ter Konzerthausu, salzburškem Festspielhausu in v Royal Albert Hall v BBC Promsu v Londonu. Redno in uspešno se je udeleževala tekmovanj, kjer je dosegala odlične rezultate: prva nagrada na tekmovanju TEMSIG leta 2012; prvo mesto na Mednarodnem tekmovanju Salieri v Italiji (2013); zlata plaketa na Mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije (2014) in druga nagrada na istem tekmovanju leta 2016; srebrna plaketa in nagrada za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja na tekmovanju TEMSIG leta 2015; na mednarodnem tekmovanju Svirel je prejela dve srebrni plaketi (2013, 2014) in dve zlati plaketi (2015 – od tega eno s Triem Coeli), leta 2016 pa se je na tem tekmovanju okitila z nazivom zlate finalistke in osvojila prvo nagrado; leta 2018 je prejela prvo nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG ter posebno priznanje za doseženih 100 točk, priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe in priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja; leta 2019 je prejela 2. nagrado s harfističnim duom na tekmovanju komornih skupin z brenkali “4. Harfe-Kammermusik Wettbewerb” (Avstrija). Dodatno se je izobraževala pri znanih profesorjih, kot so: Irina Zingg, Marie-Pierre Langlamet, Anneleen Lenaerts, Petra van der Heide, Diana Grubišić Čiković, Coline-Marie Orliac, Gwyneth Wentink idr. Lara svoje široko znanje že predaja tudi mlajšim rodovom harfistov. Trenutno poučuje na Glasbeni šoli Ribnica in Glasbeni šoli Celje.

Kerlci smo 7-članska zasedba, ki deluje od leta 2013 in si pri glasbenem ustvarjanju ne želi postavljati meja. V našem repertoarju boste tako našli narodnozabavno, pop, jazz, klasično in rock glasbo.

Leta 2019 smo zmagali na festivalu Volkswagen špila, leta 2020 pa smo se prvič preizkusili na odru tekmovanja Slovenska polka in valček, sicer pa smo ponosni, da na naših glasbenih poteh srečujemo čudovite ljudi, s katerimi smo lahko ob njihovih najlepših življenjskih trenutkih.

Kerlci smo Marko Jenko, David Ravnikar, Lenart Sušnik, Matija Škrlep, Tomaž Škrlep, Manca Kavčič Zupan in Matej Zupan.

 

Tim Jančar je svojo glasbeno pot začel na Nižji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Damjani Cvetko.  Šolanje je nadaljeval  na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana – smer klavir in glasbeni stavek, leta 2018 pa je s posebnim priznanjem summa cum laude magistriral na AG Ljubljana pri prof. Tatjani Ognjanovič. Po končanem študiju na AG Ljubljana se je vpisal na podiplomski študij na univerzi Mozarteum v Salzburgu, nato pa nadaljeval s strokovnim izobraževanjem še na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju. Od leta 2018 do 2022 je deloval tudi kot zunanji sodelavec – asistent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je nagrajenec večih državnih in mednarodnih tekmovanj: državno tekmovanje TEMSIG 2016 –1. mesto in zlata plaketa, mednarodno tekmovanje Citta di Gorizia – 1.mesto in prva nagrada, mednarodno tekmovanje Janez Matičič – prvo mesto in prva nagrada  v umetniški kategoriji … Za svoje študijske uspehe je leta 2013 prejel Škrjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, leta 2017 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Tekom študija je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s komornim orkestrom Konservatorija Guiseppe Tartini iz Trsta ter z orkestrom Slovenske filharmonije, maja 2016 pa je imel na Dunaju v okviru cikla Piano forte – the next generation, pod pokroviteljstvom Banke Avstrije, kot predstavnik Slovenije samostojni recital. Septembra 2021 je kot zmagovalec avdicije nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani ter izvedel 3. klavirski koncert S. Rahmaninova. Nastopil je na mnogih slovenskih in mednarodnih festivalih – Festival Ljubljana, Festival Lent, Festival Arsana, Imago Sloveniae, Neisuoni Deiluoghi v Italiji, Festival Slowind, kot  tudi v okviru Glasbene mladine Slovenije, združenja klavirskih pedagogov EPTA, v okviru klavirskega cikla Pianissimo, v okviru kulturno umetniškega zavoda PerArtem …   Aktivno sodeluje tudi na področju komorne glasbe (trio Ad hoc), vsa leta pa se udeležuje mednarodnih seminarjev pri priznanih profesorjih: Ruben Dalibaltayan, Johannes Kropfitsch, Claudio Martínez Mehner, Markus Schirmer, Boris Berman, Avedis Kouyoumdjian, Eliso Virsaladze. 

“Tim Jančar se uvršča med tiste redke najbolj nadarjene slovenske mlade pianiste, ki jih v zadnjih dvajsetih letih lahko preštejemo na prste ene roke….   njegova glasbena izpoved poslušalca prepriča z iskrenostjo, zrelostjo in osebno noto. “

“Pianist je koncert (4. koncert S. Rahmaninova) zaigral v velikem slogu, tehnično, ritmično in muzikalno suvereno, z lepim in zvenečim tonom ter veliko mero umetniške invencije in kreativnosti.” (iz recenzije za podelitev študentske Prešernove nagrade)

”Tim Jančar je intelektualno-muzikalni glasbenik z osebnim, interpretacijsko globoko ponotranjenim pečatom. Njegov nastop je bil absolutno zrel, tehten, zbran in navdušujoč.” (iz kritike koncerta na Dunaju: Piano forte – the next generation v slovaški glasbeni reviji Hudobny život)

 

 

 

Flavtistka Meta Pirc je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Rakovnik pod mentorstvom prof. Neže Prešeren in od leta 2013 na ljubljanskem glasbenem Konservatoriju v razredu prof. Nataše Paklar. Leta 2017 se je vpisala v Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer v razredu prof. Ewina Klambauerja študira tudi danes. V času šolanja se je udeležila mnogih tekmovanj doma in v tujini. Med drugim je bila dvakrat zmagovalka na tekmovanju Emona (2013, 2016), prav tako je bila prvakinja na državnem tekmovanju Temsig (2016), z posebno odliko za osvojenih 100 točk. Kot solistka je nastopila z Simfoničnim orkestrom KGBL in z Orkestrom Amadeo ter dvakrat izvaja recital v sklopu Glasbene mladine Ljubljanske.  Od leta 2017 je solo flavtistka mladinskega orkestra Wiener Jeunesse Orchester na Dunaju. Za svoje uspeške je bila dobitnica Škerjančeve nagrade. Na tekmovanju International Dutch Compeition je leta 2021 osvojila prvo nagrado v kategoriji Bachelor. Decembra 2022 je preko organizacije Jeunesse izvedla solo recital v Dunajskem Musikvereinu. Redno koncertira kot komorna in orkesterska glasbenica v različnih orkestrih; Wiener Jeunesse Orchester, Orchestra da Camera di Mantova, Chamber Orchestra of Europe, Simfonični orkester RTV, Grazer Philharmoniker, SNG Opera Ljubljana in Moritzburg festival Orchestra.

Luka Poljanec, rojen 13.08. 1999, je klasični tolkalist. Prvih veščin se je priučil na GŠ Franca Šturma pri profesorju Nebojši Dačkoviću, pri štirinajstih pa se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Poučeval ga je odlični Simon Klavžar. Pod njegovim mentorstvom je Luka prejel veliko zlatih priznanj na različnih tekmovanjih (TEMSIG, Svirel, Universal Marimba Competition Belgium) in izvedel več samostojnih recitalov, KGBL pa mu je v letu 2018 podelil Škerjančevo nagrado za izjemne dosežke in umetniško uveljavljanje šole. Istega leta sta z Janom Čibejem v znamenitem tolkalnem duu Dendrocopos osvojila prvo nagrado in nagrado občinstva na International Percussion Competition Luxembourg. Ta uspeh jima je prinesel obilo koncertov po vsem svetu, med pomembnejše štejeta celovečerne recitale v organizaciji Glasbene mladine Slovenije, koncert na festivalu Arsana na Ptuju, v Virginiji (ZDA), Plevnu (Bolgarija) in Luxemburgu. Akademija za glasbo v Ljubljani jima je leta 2019 podelila Prešernovo nagrado. Luka je študij nadaljeval v nemškem Monakovem na Visoki šoli za glasbo v razredu Alexeja Gerrassimeza, kjer je leta 2022 z odliko diplomiral. Zdaj kot spreten poustvarjalec sodobne glasbe sodeluje pri raznih projektih (Gimnastika ne/smisla – Matej Bonin), nastopa na priznanih festivalih (Slowind, Forum nove glasbe, Klarinetkanje, Jazz festival Ljubljana) in je substitut v orkestrih RTV Slovenija ter Slovenske Filharmonije. Je član nekaterih ljudskih in jazz zasedb, z bendom Gugutke denimo, je nastopal na mnogih prizoriščih, med pomembnejše šteje festivala Druga godba in MENT.

Jerica Kozole je pričela s poukom violine pri Suzani Drobila v Glasbeni šoli Krško. Šolanje je nadaljevala na srednji stopnji Glasbene šole Celje pod mentorstvom Alenke Firšt in nato nadaljevala študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Primoža Novšaka, pri katerem je v letu 2017 zaključila magistrski študij. Udeležila se je več mojstrskih tečajev in seminarjev za violino pri profesorjih Igorju Ozimu, Wonji Kim, Helfriedu Fistru in drugih. V času študija na akademiji je bila članica več akademskih orkestrov, med drugim je bila koncertna mojstrica Simfoničnega orkestra Akademije za glasbo. Bila je članica Mednarodnega orkestra Ljubljana (LIO), kot substitut pa je redno sodelovala v orkestru Slovenske filharmonije, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, orkestru SNG Ljubljana in orkestru SNG Maribor. Med leti 2015 in 2017 je bila članica slovitega mladinskega orkestra Gustav Mahler Jugendorchester in se z njim udeležila več turnej po Evropi. Po uspešno opravljeni avdiciji je bila med leti 2017 in 2020 zaposlena v orkestru Slovenske filharmonije. Septembra 2017 se je na prvi violini pridružila godalnemu kvartetu Bêlebend, s katerim je izvedla že nekaj pomembnih koncertov v različnih koncertnih ciklih po Sloveniji. Je članica Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije in Ensemble Dissonance.

Od septembra 2020 je zaposlena kot namestnica vodje 2. violin v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.

Dušan Sodja izhaja iz glasbene družine. Prve glasbene korake je začel pri očetu flavtistu Lovru, kjer se je učil kljunasto flavto. Klarinet se je pričel učiti pri Alojzu Zupanu, pri katerem je tudi diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Magistrski študij je zaključil na Univerzi Mozarteum v Salzburgu pri Aloisu Brandhoferju, specialni študij komorne glasbe pa na Visoki šoli za glasbo v Kölnu pri Anthonyju Spiriju. Za izvedbo Mozartovega Koncerta za klarinet je leta 1995 prejel študentsko Prešernovo nagrado. Kot solist je igral z mnogimi orkestri: z orkestrom Slovenske filharmonije, s Slovaškim komornim orkestrom Bohdana Warchala, Cappello Istropolitano, Celjskim godalnim orkestrom. Že od študentskih dni je strasten komorni glasbenik – tako je leta 1994 skupaj s pianistko Tatjano Kaučič ustanovil Duo Claripiano. Koncertirata po vsej Evropi in Ameriki, od Edinburgha, Stockholma, Berlina, Prage, Leipziga do Madrida, Los Angelesa, Floride, Erevana do Kitajske. Za njiju so številni slovenski skladatelji  napisali več kot 40 novih skladb, ki sta jih tudi posnela za Radio Slovenija. Skupaj sta posnela pet zgoščenk: Legende iz leta 2000, za katero je kritik v BBC Music Magazine napisal: “Skozi ves recital sta oba izvajalca bleščeče nenarejena, kar kaže na njuno pristno strast do glasbe.” Album Srečanja izključno s  skladbami slovenskih skladateljev je dobil odlične kritike v ameriški reviji The Clarinet.  Plošča Romantic Claripiano z najlepšimi romantičnimi sonatami je bila pohvaljena z besedami: “Igra obeh interpretov je čarobna. Velika raznovrstnost tonskih barv s strani obeh instrumentov, skupaj s pretanjeno niansiranim fraziranjem, sta posledica izjemnega sodelovanja.” Njuna jubilejna plošča “20 Claripiano” je izšla leta 2014 v založbi ZKP RTV Slovenija.  Zgoščenka “V objemu dvojine” je izšla avgusta 2017 in vsebuje koncertne skladbe slovenskih skladateljev, ki so jih napisali na slovenske ljudske motive. V zadnjih letih skladatelji pišejo zanju nove koncerte za klarinet, klavir in različne sestave: “Claripiano” Janija Goloba, “Ta-Du” Tomaža Habeta, “Samo lupina smo” Andreja Makorja (z zborom Slovenske filharmonije). Leta 2020 je Črt Sojar Voglar napisal “Srebrni koncert”, ki sta ga krstila junija 2021 s Komornim godalnim orkestrom SF. Marca 2022 pa sta prvič izvedla še Koncert za klarinet, klavir in godala Nenada Firšta s Celjskim godalnim orkestrom.

Dušan Sodja je bil v letih 2001-2005 docent pri “Junge Kärntner Bläserphilharmonie” v Celovcu, od leta 2006-2018 je bil mentor za klarinet na OrkesterKampu. Na poletni šoli v Termah Zreče sodeluje od leta 2013. Zaposlen je v orkestru Slovenske filharmonije in poučuje klarinet na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani. Od leta 2014 igra na klarinete nemškega izdelovalca Schwenk&Seggelke.

Violinistka Mojca Menoni Sikur je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Dejana Bravničarja. Na isti akademiji je leta 2003 uspešno zaključila specialistični podiplomski študij pri Vasiliju Meljnikovu. Svoje znanje je nadgrajevala pri Pavlu Vernikovu na Fondazione Musicale Santa Cecilia v Portogruaru (Italija) in na številnih mednarodnih mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih (V. Snitil, C. Hutcap, I. Ozim, H. W. Meyer, D. Schwarzberg, L. Honda Rosenberg). Je prvonagrajenka Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije in dobitnica dveh študentskih Prešernovih nagrad. Kot solistka ali komorna glasbenica nastopa doma in v tujini. S pianistko Jernejo Grebenšek in violončelistom Martinom Sikurjem igra v Klavirskem triu Ars Musica, s katerim so se izpopolnjevali pri pianistu Chia Chou-u na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Je članica Godalnega kvarteta M.ARS in Ansambla Artes Liberales.

Mojca Menoni Sikur je vodja drugih violin v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.

Martin Sikur je violončelo študiral pri Cirilu Škerjancu na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri Enricu Bronziju in Giovanniju Gnocchiju na Fondazione Musicale Santa Cecilia v Portogruaru, komorno igro pa pri Chia Chou-u na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Za svoje glasbeno delovanje je prejel več nagrad in priznanj. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih violončela in komorne igre pri priznanih profesorjih (H. E. Deckert, B. Gmelin, W.-S. Yang, M. Ostertag, E. Schoenfeld, T. Brandis, G. Gnocchi). Od leta 2001 do leta 2005 je bil član mladinskega orkestra Gustav Mahler. Kot solist ali komorni glasbenik nastopa doma in v tujini. Igra v Klavirskem triu Ars Musica, Godalnem kvartetu M.ARS in Ansamblu Artes Liberales. Martin Sikur je član orkestra Slovenske filharmonije.

Gea Pantner Volfand (1990) je zaključila podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri doc. Miletu Kosiju. Kot solistka je nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z orkestrom Mladi ljubljanski solisti idr. Je dobitnica Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in Prešernove nagrade Akademije za glasbo. Je članica godalnega kvarteta Accadémia, s katerim so prav tako prejeli Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Od leta 2012 je redna članica Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, od leta 2019 na mestu solo violistke. Sodeluje z vsemi slovenskimi profesionalnimi orkestri in redno koncertira v komornih zasedbah s priznanimi glasbeniki kot so Mate Bekavac, Irena Grafenauer, Boštjan Lipovšek, Andrej Žust idr. Bila je tudi članica orkestrov EUYO in GMJO.

Žiga Trilar je solo kontrabasist Simfoničnega orkestra SNG Maribor in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Z oceno ” Summa cum laude”  študij zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Zorana Markovića in se dodatno izpopolnjeval pri Matthewu McDonaldu, Slawomirju Grendi, Herbertu Mayrju, Iztoku Hrastniku in drugih. V času študija je upešno opravil avdicijo za mednarodni mladinski orkester Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO), s katerim se je udeležil treh mednarodnih turnej. Kot aktiven komorni glasbenik sodeluje s številnimi zasedbami doma in v tujini. V okviru festivaa Lent se je z Mariborskim komornim orkestrom kot solist predstavil z Bottesinijevim koncertom za kontrabas št. 2.

Aljaž Beguš je svojo glasbeno pot začel v glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje pri profesorjih Jožetu Kregarju in Francu Tržanu. S trinajstimi leti je bil sprejet na srednjo glasbeno in baletno šolo, kasneje na akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral v razredu Jožeta Kotarja. Leta 2008 je s študijem nadaljeval na prestižni Escuela Superior de Musica Reina Sofia v Madridu, kjer je leta 2010 končal svoj podoplomski študij v razredu Michela Arrignona. Je prejemnik petih prvih nagrad iz državnih tekmovanj TEMSIG v letih 1995, 1998, 2001, 2004, 2005, je tudi zmagovalec mednarodnih tekovanj, kot so: Citta’ di Carlino in Marco Fiorindo. Leta 2005 je prejel študentsko Prešernovo nagrado, dve leti kasneje pa je bil polfinalist mednarodnega evrovizijskega tekmovanja EBU New Talent v Bratislavi. Leta 2014 se je s pihalnim kvintetom Spirito uvrstil v polfinale tekmovanja ARD. Veliko je dejaven kot komorni glasbenik, v različnih zasedbah je igral z glasbeniki, kot so: Mate Bekavac, Dag Jensen, Nicholas Daniel, Enrico Bronzi, Bruno Canino, Dora Schwarzberg, Lorenza Borrani, Alexander Lonquich, Maria Joao Pires, Ensemble MidtVest in drugimi. Sodeluje z orkestri Spira Mirabilis, Orchestra da Camera di Mantova, Orchestra Mozart ( Bologna ), English National Opera, European Union Youth Orchestra in Gustav Mahler Jugendorchester. Kot solist je nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoniki RTV Slovenija, Gustav Mahler Jugendorchester, Jeaner Philharmonie, Orquesta da camara de Escuela Superior de Musica Reina Sofia, Orchestra da Camera di Mantova, Pihalni orkester akademije za glasbo ter RTV Big Bandom. Kot član orkestrov ali komornih zasedb je nastopil na znanih festivalih: BBC Proms, Luzern Festival, Young Euro Classics, Bolzano Festival, Mantova Chambermusic Festival, Salzburger Festspiele, Kammermusikfest Lockenhaus…

Trenutno je zaposlen kot Bas klarinetist v Orkestru Slovenske filharmonije.

Jakob Bobek, rojen 1982 v Slovenj Gradcu, je študiral klarinet na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Slavka Goričarja, leta 2005 je z odliko diplomiral na umetniški in pedagoški smeri. Dve leti kasneje (2007) je pri istem profesorju zaključil tudi specialistični študij. V času študija je na tekmovanjih mladih glasbenikov Republike Slovenije vselej osvojil zlato plaketo ter tri prve in dve drugi nagradi. Je prejemnik nagrade Antonia Tarsie, študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo ter dveh prvih nagrad na mednarodni poletni akademiji v Raachu v Avstriji. Dodatno se je izpopolnjeval pri Ralfu Mannu, Alessandru Carbonaru, Charlesu Neidichu, Sylvie Hue, Matetu Bekavacu, Jiřiju Hlavaču ter Sharon Kam. Na številnih nastopih, tako doma kot drugod po Evropi, se je predstavil kot solistični in komorni glasbenik. Med najodmevnejše nastope sodijo: solistična nastopa z orkestrom SNG Maribor (Copland) in s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (Mozart), nastop na Svetovnih glasbenih dnevih 2003, cikel koncertov z godalnim kvartetom Alamiré na Jesenskih serenadah ter podiplomski koncert v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Sodeloval s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Slovensko filharmonijo, orkestrom SNG Opera in balet Maribor, orkestrom Ars Musicae,  ter drugimi priložnostnimi orkestri. Je član zasedbe Orchestra of the Immaginary, ki izvaja avtorsko glasbo, kot spremljavo nemim filmom (V kraljestvu Zlatoroga, Erotikon, Nosferatu).

Od leta 2001 poučuje klarinet in komorno igro na Glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje, redno pa je od leta 2007 zaposlen kot prvi klarinetist orkestra SNG Opera in balet Ljubljana.

Urška Zupan (1997) je svojo glasbeno pot pričela pri prof. Jožetu Kregarju na glasbeni šoli KGBL. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, v razredu prof. Dušana Sodje, vzporedno pa se je izobraževala tudi na Gimnaziji Bežigrad. Leta 2020 je opravila je na univerziteti Mozarteum v Salzburgu z odliko opravila dodiplomski študij v razredu prof. Wenzla Fuchsa, solo klarinetista Orkestra berlinske filharmonije. Podiplomski študij trenutno zaključuje na Akademiji za glasbo v Baslu pri Prof. Francoisu Bendi.

Od leta 2022 je članica slovitega mladinskega orkestra Gustav Mahler, redno pa sodeluje z mnogimi drugimi simfoničnimi in komornimi orkestri, kot so Simfonični orkester slovenske filharmonije, Komorni orkester Mantova, Academia Ars Musicae, Sinfonie Orchester Berlin, Mladinski orkester NOVA, orkester Leonore. S septembrom 2022 začenja enoletno izobraževanje kot orkestrska akademistka v orkestru Royal Stockholm philharmonic.

Dodatno se izobražuje na mojstrskih tečajih pri domačih in tujih klarinetistih, kot so Mate Bekavac, Jože Kotar in Aljaž Beguš, Charles Neidich, Paolo Beltramini, Bence Szepesi, Massimiliano Miani, Pascal Moraguez, Calogero Palermo, Davide Lattuada, Andreas Schablas, Rupert Fankhauser, Helmut Hoedl, Wolfgang Kornberger, Hubert Salmhofer.