KLARINETKANJE

Bohinj, 3. do 9. 8. 2024

Festival koncertov in delavnic

VIDEO

Lanskega klarinetkanja sem se udeležil zaradi svetovno znanih klarinetistov, ki so poučevali na seminarju. Prišel sem z visokimi pričakovanji in moram priznati, da jih je Klarinetkanje presegelo. Nisem samo spoznal svetovno “smetano” klarinetistov, ampak tudi dobil priložnost, da sem z njimi igral v komornih zasedbah, imel pogovore na štiri oči in seveda ure klarineta, ki so bile zelo kvalitetne. Seminar bi priporočal vsem klarinetistom. Seveda pa je omembe potrebno tudi okolje, kjer poteka seminar. Poteka v enem najlepših kotičkov Slovenije, v Bohinju, kjer imamo tudi veliko koncertov in seveda po koncertih druženje.

Benjamin Burger

Na lanskem Klarinetkanju sem neizmerno uživala. Poleg vrhunskih profesorjev, ki so nam podali gore znanja, sem še posebej uživala v skupnem muziciranju in druženju. Klarinetkanje je super priložnost, da se po celoletnem delu zberemo klarinetisti v idiličnem Bohinju in uživamo v tem kar imamo najraje – igranju klarineta.

Lara Ramšak

Smisel glasbe ni perfekcionizem, temveč odprto sodelovanje med glasbeniki, ki izražajo svoje bistvo in skupaj ustvarijo glasbeno čarovnijo. Tako bi opisal Klarinetkanje, ki uspe največjo mero profesionalnega znanja in izkušenj priznanih mentorjev, ki jih je težko najti kjerkoli drugje na svetu, združiti s sproščenim medgeneracijskim druženjem, skupnim muziciranjem in nepozabnimi izkušnjami v prekrasnem Bohinju. Z največjim veseljem se ga bom udeleževal še naprej.

Anže Plesnik Zupanc

Klarinetkanja sem se udeležila že drugič in se razveselila ponovnega srečanja klarinetske družbe, prijateljev in izjemnih, svetovnih pedagogov in klarinetistov.

Tudi ambient je čudovit in okolje prijetno – izjemen dopust za klarinetista!

Lara Korenjak

Na lanskem klarinetkanju sem neizmerno uzivala. Prejela sem veliko novih informacij, ki so mi pomagale izboljsati moje igranje. Seveda smo se tudi veliko nasmejali in podruzili. Seminar je zelo lepo organiziran in raznovrsten. Poleg ur in glasbene klinike smo imeli moznost obiskovanja vrhunskih koncertov. Lepu je bilo!

Nina Tomič

Klarinetkanje zame predstavlja edinstveno izkušnjo v enem najlepših koncev Slovenije. Glasbeni teden je poln skupnega muziciranja, delavnic in koncertov, kjer se klarinetisti lahko veliko naučimo – ne samo od najboljših profesorjev, temveč tudi drug od drugega. Medtem pa seveda sklepamo nova prijateljstva, se družimo, debatiramo in se kdaj pa kdaj poveselimo.

Gaber Avsec

PRIJAVE

do 20. junija 2024

CENIK IN POGOJI

NAMESTITEV

 

 

 

Zahvaljujemo se vsem podpornikom festivala Klarinetkanje 2024.