tomaž zevnik

Tomaž Zevnik je vsestranski klarinetist, manevrira med klasično, etno in jazz glasbo. Magistrski študij klarineta je zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Slavku Goričarju. Je prejemnik nagrad doma in v tujini, kjer se je tekmovanj udeleževal kot solist ter kot član komornih skupin. Od svojega 15. leta je del žanrsko različnih zasedb. Je član etno zasedbe Gugutke, teatralne interdisciplinarne skupine Synesthetic Project na Dunaju ter swing-jazz zasedbe Pickpocket Swingers, projektno pa sodeluje z mnogimi drugimi domačimi in tujimi izvajalci in koncertira po Evropi.
Leta 2018 je v dvorani Slovenske filharmonije krstno izvedel jazz koncert za klarinet in pihalni orkester skladateljice Ane Zlobko, kar je prvi koncert za tovrstno zasedbo pri nas.
Nastopil je na svetovno znanem festivalu Nišville Jazz, kjer je z bigband-om Grosuplje kot solist izvedel Duke Ellingtonovo Far East suito.
Leta 2022 je kot gostujoči solist snemal z Mimika orchestra iz Zagreba (folk-jazz-fusion  mladega skladatelja Maka Murtića), novonastali album pa je deležen odličnih mednarodnih kritik.
Poučuje v glasbeni šoli Moste – Polje v Ljubljani.
Njegovi mentorji so bili Igor Požar, Slavko Goričar, Aleš Kacjan, Alojz Zupan, Andrej Zupan, Tomaž Lorenz, Boris Karaev in Primož Fleischman.