OBJAVE V MEDIJIH

IZ BOHINJSKIH NOVIC

IZ BOHINJSKIH NOVIC

September 2021

NAPOVEDNIKI

GALERIJA

SODELUJOČI  GLASBENIKI NA KLARINETKANJU 2022

Klarinetisti:

Mate Bekavac

Aljaž Beguš

Jakob Bobek

Urška Zupan

Matic Kuder

Davide Lattuada

Wenzel Fuchs

 

 

Glasbeni gostje:

Klemen Leben, harmonika

Luka Poljanec, tolkala

Ansambel Kerlci

 

 

Študenti – klarinetisti:

Filip Brezovšek

Miha Grmek Seražin

Milena Keser

Lara Korenjak

Miha Koželj

Marija Glažar Škerjanec

Julija Vrabec

Filip Brezovšek

Na prvem Klarinetkanju sem najbolj užival v neklasičnih predavanjih in vsakodnevnem nastopanju. Med udeleženci je bilo zelo sproščeno vzdušje, saj smo se lahko cele dneve sproščali ob igranju novih skladb in se med tem tudi veliko novega naučili.

 

Miha Grmek

Seminar v prekrasni Bohinjski dolini je postregel z odličnimi profesorji in glasbenim komornim programom, tako da smo vsi udeleženci bili dodobra vpeti v njegov potek. Upam, da se še vidimo.

 

Miha Koželj

Prvo klarinetkanje me je zares navdušilo in o njem si mislim le vse najboljše. Mlademu klarinetistu, ki si želi napredka ponuja ogromno znanja ter predvsem nepozabnih izkušenj. Sam se ga bom z veseljem udeleževal tudi v prihodnje.

Julija Vrabec

Festival Klarinetkanje je na kreativen način povezal klarinetiste v procesu izmenjave znanja tako v obliki mojstrskega tečaja kot med skupnim muziciranjem na koncertih v sproščenem in inspirativnem vzdušju, kar se mi je predvsem zaradi sodelovanja in izmenjave idej med glasbeniki zdel zelo pomemben dogodek, ki sem se ga z veseljem udeležila.

Milena Keser

Na Klarinetkanju mi je bilo najlepše, da smo ‘bili vsi na kupu’ in vsak večer imeli koncerte. Pa še prvič sem poskusila bohinjsko zaseko!
Hvala organizatorjem, da so se potrudili in omogočili tako druženje – komaj čakam naslednje poletje!

Lara Korenjak

Poletno klarinetkanje v Bohinju je bilo res lepo srecanje klarinetistov. Vse priloznosti za komorno igro, skupno vadenje, koncerti in prijetna druženja so mi prinesli veliko novih izkušenj in novega veselja do klarineta. Neverjetno je pomisliti, kako dobri in svetovni glasbeniki so se ta teden zbrali v Bohinju in velika čast jih je bila spoznati in z njimi tudi igrati.