KLARINETKANJE

Bohinj, 7. – 12. 8. 2022

Festival koncertov in delavnic

VIDEO 2021

Na prvem Klarinetkanju sem najbolj užival v neklasičnih predavanjih in vsakodnevnem nastopanju. Med udeleženci je bilo zelo sproščeno vzdušje, saj smo se lahko cele dneve sproščali ob igranju novih skladb in se med tem tudi veliko novega naučili.
Filip Brezovšek
Universität für Musik und darstellende Kunst Graz
Seminar v prekrasni Bohinjski dolini je postregel z odličnimi profesorji in glasbenim komornim programom, tako da smo vsi udeleženci bili dodobra vpeti v njegov potek. Upam, da se še vidimo.  
Miha Grmek
Hochschule für Musik Basel
Prvo klarinetkanje me je zares navdušilo in o njem si mislim le vse najboljše. Mlademu klarinetistu, ki si želi napredka ponuja ogromno znanja ter predvsem nepozabnih izkušenj. Sam se ga bom z veseljem udeleževal tudi v prihodnje.
Miha Koželj
Universität für Musik und darstellende Kunst Graz
Festival Klarinetkanje je na kreativen način povezal klarinetiste v procesu izmenjave znanja tako v obliki mojstrskega tečaja kot med skupnim muziciranjem na koncertih v sproščenem in inspirativnem vzdušju, kar se mi je predvsem zaradi sodelovanja in izmenjave idej med glasbeniki zdel zelo pomemben dogodek, ki sem se ga z veseljem udeležila.  
Julija Vrabec
Hochschule für Musik Basel
Na Klarinetkanju mi je bilo najlepše, da smo ‘bili vsi na kupu’ in vsak večer imeli koncerte. Pa še prvič sem poskusila bohinjsko zaseko!
Hvala organizatorjem, da so se potrudili in omogočili tako druženje – komaj čakam naslednje poletje!
Milena Keser
Universität Mozarteum

Poletno Klarinetkanje v Bohinju je bilo res lepo srecanje klarinetistov. Vse priloznosti za komorno igro, skupno vadenje, koncerti in prijetna druženja so mi prinesli veliko novih izkušenj in novega veselja do klarineta. Neverjetno je pomisliti, kako dobri in svetovni glasbeniki so se ta teden zbrali v Bohinju in velika čast jih je bila spoznati in z njimi tudi igrati. 

Lara Korenjak
Hochschule für Musik Nürnberg