ANDRAŽ GOLOB

Od sezone 2021/2022 je Andraž novi solo bas klarinetist v orkestru Berlinske filharmonije. Med letoma 2019 in 2021 je zasedal mesto akademista v orkestru Dunajske filharmonije. Poleg Orkestra Dunajske filharmonije pa je nastopal že z Dunajsko državno opero, Nurnberškimi simfoniki, Mladinskim orkestrom Gustava Mahlerja in Graškimi filharmoniki; pod vodstvom svetovno priznanih dirigentov: Kiril Petrenko, John Williams, Christian Thielemann, Zubin Mehta, Daniel Harding, Andris Nelsons, Francois-Xavier Roth in drugih.
V letu 2018 se je kot solist predstavil na festivalu Mecklenburg-Vorpommern, kjer je z Norddeutsche Philharmonie Rostock izvedel Mozartov koncert za klarinet in orkester. Je zmagovalec večih tekmovanj: Edmund Horwath 2021 (nagrada podeljena najboljšemu pihalcu akademije Dunajskih filharmonikov), Boris Pergamenschikow, Ursula in Dwight Mamlok Stiftung, Val Tidone. TEMSIG,…
Andraž je v Gradcu študiral najprej pri profesorju Bertramu Eggru in nato v razredu Geralda Pachingerja. Trenutno nadaljuje magistrski študij komorne igre na Visoki šoli za glasbo “Hanns Eisler” v Berlinu, v razredu profesorja Martina Spangenberga.